top of page
Asset 2_2x.png
VERKSAMHETEN IDAG

Taxi Nyköping – Oxelösund AB är idag ett modernt trafikföretag med olika trafikledningssystem och planeringsverktyg som gör att vi kan optimera vår verksamhet både i vår beställningscentral, administration och i våra fordon.

Taxi Nyköping – Oxelösund AB jobbar aktivt med miljö och kvalité, vårt Ledningssystem ”Säker Grön Taxi” innebär att vi aktivt jobbar med att kontinuerligt förbättra oss på dessa områden med hjälp av mål och handlingsplaner.

Taxi Nyköping – Oxelösund AB bedriver utbildning för alla våra chaufförer, allt ifrån lokalkännedom och vett och etikett vilket avslutas med ett skriftligt prov,


Taxi Nyköping – Oxelösund AB förfogar över ca 50 fordon av olika storlekar, utrustning och funktioner. Vi har idag ca 100-tal medarbetare som får Taxi Nyköping – Oxelösund att fungera.

Vi samarbetar idag med andra taxi- och bussbolag med både körningarna och växelfunktioner.
 

Verksamheten idag
BESTÄLLNINGSCENTRALEN

Vår beställningscentral ligger centralt belägen i Nyköping och är bemannad dygnet runt. Vi har för närvarande sex trafikledare som ser till att beställningscentralen fungerar.

När du ringer och beställer din resa skriver vi in din beställning i vår bokningssystem. Vår trafikledare frågar oftast var du ska åka därför att vi ska kunna få en tidsuppfattning på hur länge det tar innan taxibilen blir ledig. Ibland får du vänta lite innan vi svarar och blir placerad i telefonkö, detta är oftast för att trafikledaren samtidigt dirigerar bilarna.

Vi försöker också att den bil som är närmast ska få körningen, och på detta sätt minska framkörningssträckan och spara på miljön. Vi erbjuder även svar- och växeltjänster. Har du till exempel ledsnat på att ha telefonjouren på natten/helgen?

Vi har öppet dygnet runt så låt oss besvara ditt samtal och väcka dig om det är viktigt! Vi ser till att dina kunder får ett professionellt bemötande så du lugnt kan luta dig tillbaka och koppla av.

Beställningscentralen
VÅRA FÖRARE

 Vi sätter alltid höga krav på våra chaufförer. Det är något som ligger i vårt DNA. När våra kunder stiger in i någon av våra taxibilar skall de känna sig ”hemma” och få en behaglig taxiresa med en professionell förare. Vi har även krav på förarens klädsel, kunden skall se att chauffören kör åt Taxi Nyköping – Oxelösund AB. Våra chaufförer är enhetligt klädda med vit skjorta och slips och mörkblå eller svarta byxor.

 

Taxi Nyköping Oxelösund AB:s ambition är att bidra till att nollvisionen uppfylls genom ständiga förbättringar i transportkvalitetsarbetet. Hastighetsbestämmelser och övrig trafiklagstiftning utgör grunden för arbetet.

 

* Taxi Nyköping Oxelösund AB:s fordon ska framföras effektivt, mjukt, miljövänligt och trafiksäkert. Resenären skall uppleva resan som lugn, trygg och behaglig.


* Som medlem i Svenska Taxiförbundet uppfyller Taxi Nyköping Oxelösund AB kvalitetskraven i ”God Taxitradition” och står bakom Svenska Taxiförbundets avsiktsförklaring om trafiksäkerhet, vilket innebär att vi alltid använder bilbälte, kör hastighetsanpassat, är utvilade, drogfria och nyktra i trafiken.

Våra förare
VÅRA FORDON

Våra taxibilar är av de senaste årsmodellerna just för att garantera dig en trygg och säker resa. Vår ambition är att taxibilarna ska vara ”hela och rena” för att ni ska få en trevlig resa, hänsyn tagen till väderlek och andra yttre omständigheter. Ni känner igen våra taxibilar genom loggan på framdörren och telefonnumret under, plus våran taxilykta på taket. Vi har mest mörka bilar, svarta eller mörkblå.

Prisinformationen finns både på och inne i bilen och taxilegitimationen sitter väl synlig på instrumentpanelen. Alla våra bilar är naturligtvis utrustade med luftkonditionering. 

Vår minsta buss tar 22-resenärer och vår största tar 57-platser+guideplats. Vi har nu även en buss som är utrustad med rullstolslyft, där man kan spänna fast en rullstol.
De små bussarna är sk ”dagbussar” tex när man vill åka kortare sträckor tillsammans med sitt sällskap, de är små och smidiga och kommer fram överallt.

Är du även intresserad utav budning kan vi få iväg ett fordon inom 20 minuter till vilken destination som helst, även utanför rikets gränser!
Förutom våra taxibilar har vi även en skåpbil med bakgavellyft och lastar mera volym än våra taxibilar.

Våa fordon
VÅR HISTORIA

Taxi Nyköping- Oxelösund AB är det äldsta taxi företaget i Nyköping- Oxelösundsregionen och har sina rötter ända tillbaka till år 1927 när Nyköpings droskägareförening bildades. Namnet ändrades dock lite senare till Taxi Nyköping och 1988 gick Taxi Nyköping ihop med Oxelösunds Taxi och bildade Taxi Nyköping/Oxelösund AB.

Drosktrafiken i Nyköping är faktiskt ännu äldre och föregångaren till Nyköpings Droskägarförening hette Nyköpings stads Åkeri- och Drosktrafikförening. Den sistnämnda föreningen tillkom under hästdroskornas tid, men när man kom en bit in på 1900-talet började även automobilerna dyka upp på stadens gator. I början av 1920-talet blev bilarna helt dominerande och den sista hästdroskan försvann 1923. Hästdroskorna hade sin uppställnings plats på Behmbrogatan vid apoteket Fenix, dvs. vid Westlingsta huset. När sedan bilarna kom, flyttades uppställningsplatsen till det som nu kallas Smörtorget (Rådhustorget).

Bilarna då för ca 70 år sedan var behäftade med många andra barnsjukdomar. Bara en sådan detalj som att bilarna hade träekrar. Under torra somrar torkade hjulen ihop och började knarra. Vilket gjorde att föraren fick slå en pyts vatten över dem eller också passa på att köra i vattenpölar på gatorna som uppkommit efter någon regnskur.Det var heller inte så roligt att sitta bakom ratten. Speciellt inte när en hästdroska kom och körde om vilket faktiskt hände.

Vår historia
bottom of page